Skip to main content

Chiropractor Goes

Wat doet de chiropractor in Goes?

De chiropractor in Goes behandelt een verscheidenheid aan klachten. Zo kunnen onder andere hoofdpijn, duizeligheid, nekklachten, schouderklachten, rugklachten, beenklachten, ischias, hernia’s en sportblessures worden behandeld door de chiropractor in Goes. Door middel van manipulaties, mobilisaties, spiertechnieken en oefeningen kunnen in de meeste gevallen bovenstaande klachten worden verholpen door de chiropractor in Goes. Lees meer over de behandelmethodes onder het kopje ‘over ons – behandelwijze’.

Waar vind je de chiropractor in Goes?

De chiropractor in Goes vindt u aan de Wulfaertstraat 9. Dit is vlak bij het treinstation en de bushalte,  dus eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ook kunt u achter het pand uw auto gratis parkeren op de parkeerplaats van de praktijk. De praktijk is centraal gelegen in Goes.

De entree van de praktijk van de chiropractor in Goes bevindt zich in het pad dat tussen het FNV en de hypotheker door loopt.

Wat kost chiropractie in Goes?

De chiropractor in Goes trekt graag genoeg tijd uit voor de behandeling van uw klachten. Zo rekent de chiropractor in Goes niet een prijs voor de tijd die we voor u uittrekken maar voor de behandeling. Is er namelijk meer tijd nodig dan zal deze tijd ook worden ingepland en voor u beschikbaar worden gesteld.

De kosten voor een eerste afspraak zijn 80 euro.

Een vervolgafspraak kost 57 euro.

Wordt de chiropractor in Goes vergoed door de verzekeringsmaatschappij?

De kosten van de chiropractor in Goes kunnen in veel gevallen worden ingediend bij de zorgverzekering. Als u een aanvullende verzekering heeft dan wordt er vaak een gedeelte van de kosten terugbetaald door de verzekeringsmaatschappij. U kunt na een behandeling de factuur per pin betalen en deze vervolgens insturen naar de verzekeringsmaatschappij, welke dan het bedrag waarop u recht hebt aan u terugbetaald. De kosten van de chiropractor in Goes vallen niet onder uw eigen risico, dit is namelijk alleen van toepassing op kosten gemaakt uit het basispakket.

De facturen van de chiropractor in Goes worden vergoed door de volgende verzekeringsmaatschappijen: AEVITAE, ASR, Anderzorg, AON, AZVZ, Besured, CZ, CZdirect, De Friesland, Dominass, DSW, FBTO, Gemeenten Optimaal, Hollandzorg, Interpolis, INTwente, IZA, IZZ, Menzis, Nationale Nederlanden, OHRA, ONVZ, PlusGezond, PMA, PNOZorg, Pro Life, PZP, Salland, Stad Holland, Studenten Goed Verzekerd, UMC, United Consumers, Univé, VGZ, VVAA, Zekur, Ziezo, Zilveren Kruis, ZorgDirect en Zorgzaam.

De chiropractor in Goes, de rugspecialist, de rugkliniek van Zeeland

De chiropractor in Goes is de enige chiropractor in de regio Zuid-Beveland. Naast chiropractie bestaan er nog andere therapeuten die de rug behandelen maar over het algemeen wordt de chiropractor gezien als de rugspecialist. Dit maakt de chiropractor in Goes de rugkliniek centraal in Zeeland.

Chiropractor in Goes

Is de chiropractor in Goes een kraker?

De chiropractor wordt inderdaad in de volksmond ‘de kraker’ genoemd. Dit komt door het geluidje dat je hoort wanneer een chiropractor een manipulatie uitvoert. Een klein gasbelletje is de veroorzaker van dit kraakje. Dit gasbelletje maakt dit geluid als bijproduct van de manipulatie, welke eigenlijk bedoeld is om een gewricht terug in beweging te krijgen.

De chiropractor in Goes voert ook manipulaties uit. Bij sommige mensen zal daarom inderdaad een kraakje te horen zijn tijdens de behandelsessies. Vind u dit echter akelig of laadt uw gezondheid het niet toe om deze manipulaties uit te voeren dan heeft de chiropractor in Goes ook nog andere behandelmethodes om uw gewrichten terug in beweging te krijgen.

Welke opleiding heeft de chiropractor in Goes

De chiropractor in Goes heeft de opleiding chiropractie gevolgd. Deze opleiding is op dit moment niet in Nederland of België te volgen en vandaar dat alle chiropractoren die in deze landen werkzaam zijn, in het buitenland hebben gestudeerd. De meeste chiropractoren hebben een opleiding gedaan in Amerika of het Verenigd Koninkrijk. De chiropractor in Goes heeft de opleiding gevolgd in Wales.

De opleiding is een 4 jarige universitaire opleiding, welke bestaat uit verschillende theorie en praktijk lessen. De theorie lessen die de chiropractor in Goes gevolgd heeft zijn erg uiteenlopend van de erg logische vakken ‘anatomie’ en ‘diagnostiek’ tot ‘voedingskunde’, ‘psychologie’ en de ‘geschiedenis van chiropractie’. Om de geleerde informatie van de theorielessen in praktijk te brengen, werden zij gevolgd door praktijklessen. Zo omvatten de praktijklessen natuurlijk de technieken die benodigd zijn voor de behandelingen, verschillende testen om een diagnose te stellen maar ook lessen waarin er cellen bestudeert worden onder een microscoop.

Na de opleiding is het voor chiropractoren ook verplicht om nascholing te blijven volgen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Vandaar ook dat uw chiropractor in Goes regelmatig conventies, cursussen en lezingen bijwoont.

Chiropractor en Osteopaat in Goes, wat is het verschil?

Een veel gestelde vraag is wat het verschil is tussen een chiropractor en een osteopaat. Dit is een heel moeilijke vraag om te beantwoorden omdat niet elke chiropractor hetzelfde behandeld, en dit hetzelfde geval is bij de osteopaten. Na de basisopleiding kunnen chiropractoren en osteopaten zich gaan specialiseren en leren zij tijdens vervolgopleidingen maar ook van hun collega’s nog andere behandeltechnieken en methoden. Elk persoon heeft een specifieke en speciale interesse, waardoor er een hele verscheidenheid aan therapeuten ontstaat. Met andere woorden: de ene chiropractor is de andere niet, en dit geldt ook voor de osteopaat.

Vraagt u zich af of de chiropractor in Goes iets kan toevoegen aan de behandelingen die u van de osteopaat heeft gekregen in het verleden? Neem dan contact op via 0113-623003 of stuur een mail naar hello@chirocura.nl

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid