Skip to main content

Hernia & Ischias

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuwwortel drukken waardoor deze niet meer goed de signalen door kan geven. Dit kan resulteren in:

  • pijn in de rug
  • pijn in het been of arm
  • tintelingen in het been of de arm
  • verlies van gevoel in een gedeelte van het been of de arm

Deze klachten hoeven echter niet allemaal aanwezig te zijn, en soms zijn deze klachten ook helemaal niet aanwezig. Deze klachten kunnen echter ook door iets anders dan een hernia worden veroorzaakt, daarom is het belangrijk dat we dit allemaal in de eerste consultatie uitzoeken.

Hernia’s komen voornamelijk voor in de rug en in de nek. De klachten die u ervaart hangen af van de locatie waar de uitstulping van de tussenwervelschijf zich bevindt.

Verlichting pijn hernia omgeving Goes

Hernia klachten zijn in veel gevallen met chiropractie te behandelen. Hernia’s herstellen vaak langzaam, het doel van de chiropractische behandelingen is om dit proces te versnellen. Soms stellen we vast dat er echter te weinig verbetering is, waardoor we toch (terug) naar de huisarts verwijzen.

Ischias

Ischias is officieel een beknelling van een specifieke zenuw, de ischiaszenuw. Dit gebeurd niet heel vaak, maar meestal wordt de pijn in het been veroorzaakt door spieren of gewrichten in de onderrug of het bekken. Deze laatste oorzaak van uitstralende pijn in het been wordt echter, onterecht, ook vaak ischias genoemd, maar hierbij wordt geen zenuw of zenuwwortel bekneld.

Vaak zijn de symptomen van ischias echter erg vergelijkbaar met de symptomen van een hernia. Deze zijn met specifieke neurologische en orthopedische testen te onderscheiden van elkaar.

Zowel de echte ischias en de uitstralende pijn in het been vanuit de onderrug zijn goed te behandelen met chiropractie.

Vrijblijvende screening Hernia & Ischias

Mocht u zich afvragen of we uw uitstralingsklachten kunnen behandelen, staan uw klachten hierboven niet vermeld of twijfelt u toch nog, neem dan via het contactformulier contact op, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Als ook het telefoongesprek te weinig duidelijkheid brengt dan kunt u ook nog een vrijblijvende screening inplannen zodat we er in de praktijk in Goes naar kunnen kijken.

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid