Skip to main content

Hoofdpijn & Migraine

Er zijn veel verschillende oorzaken van hoofdpijn. Veel van deze oorzaken vinden hun oorsprong in de wervelgewrichten van de nek of de bovenrug en de spieren in de nek en de schouders. Hierdoor komen hoofdpijnklachten vaak samen voor met nekpijn.

De onderliggende oorzaak van hoofdpijn kunnen onder andere voortkomen uit:

  • stress
  • houding
  • na een val of ongeluk.

Oplossing voor uw hoofdpijn in de omgeving Goes

Door het behandelen van de nek en de omliggende spieren zijn de hoofdpijnklachten door de chiropractor vaak te minimaliseren. Vaak is het bij recidiverende (terugkerende) hoofdpijnklachten belangrijk om de behandelingen regelmatig te herhalen om de klachten ook weg te houden.

Hoofdpijn kan echter ook oorzaken hebben die niet door de chiropractor te behandelen zijn. Tijdens het eerste consult kan er een duidelijk beeld worden gevormd of chiropractie voor u iets kan betekenen.

Migraine

Migraine is een hevige hoofdpijn die zich vaak aan slechts één zijde van het hoofd uit. Soms gaat migraine gepaard met:

  • een aura, vlekken voor de ogen of flikkeringen
  • Misselijkheid of overgeven
  • overgevoeligheid voor geluid en licht

Migraine behandelen chiropractie omgeving Goes

Migraine is een heel veel voorkomende en storende aandoening die door verschillende triggers opgewekt kan worden. Deze triggers kunnen heel uiteenlopende dingen zijn. Voor de ene persoon zijn het vooral de hormonen, voor de ander is het voornamelijk een weersverschijnsel. Vaak is het echter niet  slechts één trigger die tot een migraine aanval leidt, maar een opeenstapeling van verschillende factoren. Eén van deze triggers kan spanning in de nek en schouders zijn. In deze gevallen kunnen migraineaanvallen vaak worden verminderd of voorkomen door spanning in de nek en schouders weg te halen.

Vrijblijvende screening Hoofdpijn & Migraine

Mocht u zich afvragen of we uw hoofdpijnklachten kunnen behandelen, staan uw klachten hierboven niet vermeld of twijfelt u toch nog, neem dan via het contactformulier contact op, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Als ook het telefoongesprek te weinig duidelijkheid brengt dan kunt u ook nog een vrijblijvende screening inplannen zodat we er in de praktijk in Goes naar kunnen kijken.

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid