Skip to main content

Ouderen & Artrose

Artrose

Artrose, ook wel slijtage genoemd, komt op veel verschillende leeftijden voor. Over het algemeen komt het vaak op oudere leeftijd voor, maar eigenlijk begint dit proces al op relatief jonge leeftijd. Bij de één gaat dat proces iets sneller dan bij de ander. Soms is dat afhankelijk van de belasting (door bijvoorbeeld werk, sport of hobby), maar vaak is daar niet altijd een duidelijke reden voor te vinden.

Artrose is vaak herkenbaar aan ochtendstijfheid. Slijtage zorgt ervoor dat na het weinig bewegen tijdens de nacht, de gewrichten in de ochtend maar weinig bewegelijk zijn.

Bij artrose ontstaan er veranderingen in de hoeveelheid kraakbeen en ontstaan er soms kleine misvormingen aan de botten. Dit is een onomkeerbaar proces. De chiropractor kan dit normale verouderingsproces dus niet terugdraaien, maar vaak ontstaan er door de artrose ook spanning in de structuren eromheen. Door de spanning van de spieren en de bewegingsbeperkingen van de wervels te verminderen kunnen pijnklachten flink verminderd worden en kan de verminderde mobiliteit verbeterd worden. Bovendien is het bekend dat mensen met veel artrose niet altijd veel pijn hebben en sommige mensen met een klein beetje artrose erg veel klachten kunnen hebben. Het komt niet vaak voor dat de slijtage de pijn veroorzaakt, maar de stijfheid en spierspanning die erdoor veroorzaakt wordt.

Botdichtheid

Vaak worden we gevraagd of we oudere mensen ook kunnen behandelen. De voornaamste reden waarom mensen aannemen waarom dit niet zou kunnen is de botdichtheid. Naarmate men ouder wordt, neemt de botdichtheid af. Dit is ook een heel natuurlijk proces, maar wordt soms door bepaalde factoren versneld. Doordat de botten poreuzer worden, is er meer kans op botbreuken.

Mensen met een verminderde botdichtheid kunnen ook gewoon door de chiropractor behandeld worden. De chiropractor past natuurlijk de behandeling aan op deze situatie.

Vrijblijvende screening

Mocht u zich afvragen of we uw klachten kunnen behandelen, staan uw klachten hierboven niet vermeld of twijfelt u toch nog, neem dan via het contactformulier contact op, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Als ook het telefoongesprek te weinig duidelijkheid brengt dan kunt u ook nog een vrijblijvende screening inplannen zodat we er in de praktijk in Goes naar kunnen kijken.

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid