Skip to main content

Sportblessures

Chiropractoren behandelen en voorkomen sportblessures. Sportblessures kunnen natuurlijk nooit helemaal uitgesloten worden, maar door te zorgen dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert kan de kans hierop wel zo minimaal mogelijk worden gemaakt. Sporters gebruiken hun lichaam heel intensief, waardoor kleine beperkingen in de functionaliteit van het lichaam sneller een probleem veroorzaken dan bij niet-sporters.

De chiropractor kan ervoor zorgen dat de ‘zwakke schakels’ van het lichaam worden verbeterd, waardoor de sporter minder kwetsbaar is voor blessures. Dit is niet alleen belangrijk als je op nationaal niveau sport, maar ook als je elke zondag op het voetbalveld te vinden bent of wekelijks wandelt.

Blessures voorkomen of behandelen in de omgeving Goes

Het voorkomen van sportblessures kan op verschillende manieren. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de rug en de nek, maar ook naar de bewegingspatronen van de gewrichten van de ledematen, de bewegingspatronen van de spieren en de stabiliteit van de romp en ledematen. Het doel is dat de kracht die jij uitoefent, zo efficiënt mogelijk in jouw ultieme prestatie wordt omgezet.

Als er echter toch een sportblessure is ontstaan, kunt u ook bij de chiropractor terecht. In veel gevallen kunnen veel sportblessures worden verholpen door chiropractische behandelingen. Zo behandelen we onder andere, maar niet uitsluitend:

  • overbelastingen van de elleboog en schouder,
  • lies-, hamstring- en kuitblessures,
  • peesontstekingen van de knie
  • verzwikte enkels

Bij ChiroCura bent u als sporter bovendien aan het juiste adres, want Lobke is de enige erkende sportchiropractor in Zuid-West Nederland.

Vrijblijvende screening sportblessures

Mocht u zich afvragen of we uw sportblessure kunnen behandelen, staan uw klachten hierboven niet vermeld of twijfelt u toch nog, neem dan via het contactformulier contact op, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Als ook het telefoongesprek te weinig duidelijkheid brengt dan kunt u ook nog een vrijblijvende screening inplannen zodat we er in de praktijk in Goes naar kunnen kijken.

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid