Skip to main content

Sport
chiropractie

Sportchiropractie is een specialisatie binnen de chiropractie. De sportchiropractor heeft zich gespecialiseerd op de preventie en behandeling van sportblessures.

Sportblessures kunnen natuurlijk nooit helemaal uitgesloten worden, maar door te zorgen dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert kan de kans hierop wel zo minimaal mogelijk worden gemaakt. Sporters gebruiken hun lichaam heel intensief, waardoor kleine beperkingen in de functionaliteit van het lichaam sneller een probleem veroorzaken dan bij niet-sporters. Een sporter wil niet alleen dat de blessure wordt opgelost maar wil ook dat de kans op terugkeer van deze blessure hierna aanzienlijk minder wordt.

Kwetsbaarheid verlagen

De chiropractor kan ervoor zorgen dat de ‘zwakke schakels’ van het lichaam worden verbeterd, waardoor de sporter minder kwetsbaar is voor blessures. Als bijvoorbeeld een kniegewricht wat minder beweegt, dan heeft dit invloed op een heleboel structuren. Zo verandert het de belasting op de hamstring, de quadriceps en kuitspier, maar ook wordt het bewegingspatroon van de enkel en de heup daardoor aangepast. Acuut kan dit voor problemen zorgen maar vaker resulteert dit na een langere periode met deze problemen te blijven sporten in een vervelende blessure.

De chiropractor kan deze zwakke schakels preventief aanpakken op verschillende manieren. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de rug en de nek, maar ook naar de bewegingspatronen van de gewrichten van de ledematen, de bewegingspatronen van de spieren en de stabiliteit van de romp en ledematen. Een optimaal functionerend lichaam voorkomt blessures en leidt tot betere prestaties door een efficiëntere inspanningslevering.

Hulp chiropractor

Als er echter toch een sportblessure is ontstaan, kunt u ook bij de chiropractor terecht. In veel gevallen kunnen veel sportblessures worden verholpen door chiropractische behandelingen.

Lobke is als enige chiropractor in Zuid-West Nederland aangesloten bij de FICS  (International Federation of Sports Chiropractic) en de NVSC (Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie).

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid