Skip to main content

Wat is chiropractie?

Chiropractie behandelt en voorkomt verschillende stoornissen die vanuit het bewegingsapparaat veroorzaakt worden. Deze stoornissen hebben effect op de algehele gezondheid en veroorzaken vaak pijn. Bij chiropractie worden behandelingen met de hand uitgevoerd, en daarom is het ook geen wonder dat de naam chiropractie letterlijk betekent ‘behandeld met de hand’.

Klachten

De voornaamste klachten die de chiropractor van ChiroCura Goes behandelt zijn rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Deze klachten worden vaak veroorzaakt of versterkt door een beperking in de bewegelijkheid van de gewrichtjes van de wervelkolom (o.a. de facetgewrichten en de SI- gewrichten). Veel andere klachten vinden ook (mede) hun oorsprong in de wervelkolom. Naast de gewrichten van de wervelkolom kunnen ook bijna alle andere gewrichten van het lichaam worden behandeld door de chiropractor, waardoor chiropractie ook een uitermate geschikte behandelmethode is voor overbelastingsklachten en sportblessures.

Binnen chiropractie worden er verschillende behandelmethodes gebruikt, afhankelijk van de klacht en de patiënt. Een van de meest bekende behandelmethodes zijn gewrichtsmanipulaties, dit is een effectieve en vrijwel altijd pijnloze behandelmethode. Afhankelijk van u, uw klachten en uw leeftijd  wordt deze methode of een alternatief hiervoor gebruikt om meer bewegelijkheid in het gewricht te krijgen. Naast de behandeling van gewrichten pakken we ook de spieren en andere weke delen aan om zo veel mogelijk de klachten te reduceren, dit gebeurt opnieuw met een verscheidenheid aan methodes.  Welke methodes er gebruikt worden voor de behandeling van de gewrichten en spieren wordt bepaald tijdens het onderzoek in de eerste consultatie. Naast de behandeling krijgt u vaak ook advies en oefeningen mee naar huis.

Gratis screening

Mocht u zich afvragen of we uw klachten kunnen behandelen, dan kunt u dat vaak terugvinden onder het kopje ‘behandelbare klachten’. Staan uw klachten er toch niet tussen of twijfelt u toch nog, neem dan via het contactformulier contact op, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Als ook het telefoongesprek te weinig duidelijkheid brengt dan kunt u ook nog een gratis screening inplannen zodat we er in de praktijk in Goes naar kunnen kijken.

Een persoonlijke aanpak
gericht op een optimale gezondheid